2013. július 23., kedd

Koppenhága első látásra

Ezt a bejegyzést már Koppenhágából írom. Tegnap érkeztünk meg délután 4 óra körül a 2 hónapos ideiglenes szállásunkra. Életem első repülését a Wizzair úgy gondolta megnehezíti, hiszen egy másfél órás késéssel indult el utazásunk, ráadásul kiderült, hogy műszaki okok miatt. Bíztató. :)) 

Malmöből könnyen átjutottunk Koppenhágába busszal és vonattal. Svédország (amennyit láttunk belőle) is nagyon szimpatikus hely. Koppenhága egyik legdélebbi részén lakunk most, ami igazából egy sziget. Ezen a szigeten található a repülőterük is. Elég modern környék ami az épületeket illeti. A legmeglepőbb számunkra inkább az volt, hogy nagyon meleg van. Az emberek nagyon szőkék erre :) És egyben nagyon mosolygósak is. Mikor bénáztunk a kasszánál, vagy a bicikliúton mentünk véletlenül, nem néztek ránk csúnyán, csak mosolyogtak az emberek, ami nagyon pozitív. :) 




Az egyetlen nagyon negatív dolog számunkra az a szállás. Nagyon jó az épület, a környék, és a lakás is nagyon jó lenne, ha az emberek, akik itt laknak odafigyelnének rá. Tipikus egyetemista lakásnak tudnám leírni rend szempontjából. A konyha tele van mocsokkal, mosatlan edényekkel és sorolhatnám. De amúgy segítőkészek a lakótársak, úgyhogy annyira nem vészes, a saját szobánkban meg már rendet teremtettünk.
Egyébként csak a környéken jártunk még egyenlőre, mert sajnos én betegeskedéssel kezdtem a hetet, de úgy terveztük, hogy a holnapi napon fogunk turistáskodni, bemegyünk a belvárosba és hasonlók. :) 
xx
Lilla

1 megjegyzés: